2022.04.13. 18:26

Virágos szombat délelőtt volt Szolnokon

A SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetében 2022. április 2-án virágültetős szombat délelőttön vehettek rész a megjelent tagok és érdeklődők.

A SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetében 2022. április 2-án virágültetős szombat délelőttön vehettek rész a megjelent tagok és érdeklődők.

A programunkat Pályi Ferencné elnök asszony nyitotta meg egy tavaszi verssel, melyet jelnyelven adott elő.

Ezután meghívott vendégünk, Somogyi Eszter növényorvos, kertészmérnök előadása kapcsán sok, hasznos információval gazdagította kertészkedési ismereteinket.

Több témát érintve, megismerkedtünk néhány alapfogalommal, szaporítási és palántanevelési móddal, palántaföld-receptekkel, zöldségek, dísz- és gyógynövények ültetési szabályaival, megtudhattuk, mi is az a vetésforgó, de a balkon- és szegélynövények jellemzőiről is sok hasznos és érdekes információt is megismertünk.

A hideg idő és az eső miatt nem lehetett az ültetést az udvaron végezni, így maradtunk a klubteremben. Az előadást követően a szakember a gyakorlatban is megmutatta, hogy hogyan is fogjunk hozzá a virágpalánta ültetéséhez, vagy miként kezdjünk neki a magról való szaporításhoz.

A résztvevők nagy kedvvel kezdtek hozzá elültetni a cserepekbe, balkonládákba a virágpalántákat, és vendégünk segítségével vetették el a virágmagokat a szaporító tálcákba is. Nagy volt a sürgés-forgás az ültetésre kijelölt asztalok körül, pici ásóval szedték a virágföldet, kesztyűs kézzel nyomkodták a palántákat, ültetőpálcával készítették a magok helyét, majd a földbe helyezett növényeket, magokat a végén alapos locsolással keltették életre.

Balkonkertészkedésünk során árvácskát, fuksziát, százszorszépet és petúniát palántáztak, körömvirág, többféle színű sóvirág és a sarkantyúvirág magokat ültettek a résztvevők.

A munka befejezte után nőnap alkalmából a cserépbe ültetett petúnia virágokkal köszöntötték a programon részt vevő hölgyeket a férfiak.

Ez a pompás, virágos délelőtt nagyon jó hangulatban telt, csodás növényeket ismerhettünk meg. Most már sok szép virág díszíti a szervezetünk teraszát.

Köszönjük szépen Somogyi Eszter előadását és Juhász Dóra jelnyelvi tolmács munkáját.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: