2023.08.08. 06:59

Zala megyében történt 2023. első félévében

A 2023-as év első féléve eseménydúsan telt a Zala Megyei Szervezetnél.

A 2023-as évet Pintér András országos elnökségi tag, a megye örökbefogadójának tájékoztatójával kezdtük a SINOSZ Zala Megyei Szervezeténél.

A 2022. év őszi időszakában a rezsiválság miatt a SINOSZ is kénytelen volt több takarékossági intézkedést hozni, amelyek érintik Szövetségünk tagságát is. A „Maradjunk együtt!” 2023 címmel tartott tájékoztató fórumon személyes tájékoztatást adott tagjainknak a változásokról és azok okairól a szervezet örökbefogadója.

Márciustól a klub újraindult és egy Tavaszköszöntő programmal vártuk tagjainkat.

Pais Klára a nemzetközi nőnap történelmi hátterének ismertetésével növelte tudásunk. A nőnaphoz szorosan kapcsolódnak a virágok. A virágok és a színek jelentésének elmagyarázásával sok új információhoz juthattunk. Az előadás után, a kezek szorgos munkája által szép asztali díszek készültek, melyeket a résztvevők emlékként haza is vihettek.

Még a nyári szünet előtt a városunk egyik nevezetességében, a Mindszentyneumban tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatáson vettünk részt.

Kis csapatunk Zala vármegye középkori emlékeiről nézett meg egy tárlatot a pinceszinten, ahol a régi házak építészetét is megismerhettük. Két égetőkemence is közelről megtekinthető itt. Az első emeleten a Mindszenty József bíboros életútját bemutató kiállításon tudtunk meg sokat a Zalaegerszeghez kötődő hírességről. A következő emeleten az Egyház-Fegyház kiállítás nagyobb betekintést engedett az elmúlt időszak történelmi hátterébe.

Az akadálymentesítés segítségével tudásunk sokat bővült – köszönet Holló Csillának a tárlatvezetésért és Jónás Zsófiának a jelnyelvi tolmácsolásért.

Az év második felében is értékes, érdekes programokkal várjuk tagjaink, tartsatok velünk!

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: