2023.10.16. 14:57

3 megye közösen kirándult a szolnoki helikopterdandárhoz

Betekintést nyerhettünk a helikopterdandár izgalmas mindennapi életébe. 

A SINOSZ Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetei 2023. 10. 12-én a „Maradjunk együtt!” jelmondat jegyében kirándultak, ezúttal a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárhoz. 

A már megszokott módon gyülekeztünk, ki-ki a saját városának vasútállomásán, hogy útnak induljunk ez idei év egyik legnépszerűbb programjára. Találkozási pontunk a szolnoki vasútállomás volt, ide érkezett értünk a Helikopterdandár magánbusza, amivel folytattuk utunkat. 

Megérkezésünkkor Péter Laura hadnagy és Nagy Renáta százados fogadott minket, akik ismertették az aznapi programot. 

Első napirendi pontunk a Helikopterdandár ismertetője volt. Nagy Renáta százados részletes összefoglalóval készült, amely nemcsak a szolnoki bázisról, de Magyarország teljes hadseregéről nyújtott tájékoztatást. 

Ezután a katonai kantinban közösen elfogyasztottuk a finom ebédünket. A rövid pihenő után ismét bemutató következett. A szolnoki helikopterbázison kutyás kiképzéssel is foglalkoznak, ebből láthattunk ízelítőt. A kiképzőtisztek örömmel fogadták tagjaink változatos kérdéseit, még a védőfelszereléseket is felpróbálhatták. 

A katonai bázis óriási alapterületű, ezért helyben is busszal közlekedtünk. Következő megálló a repülésirányító toronyban volt, ahol 2 részre oszlott a csapat, az egyik a repülésirányítók munkáját ismerhette meg, a másik pedig a meteorológiai központ munkatársainak érdekes bemutatóján vehetett rész, aztán pedig helyet cseréltünk. 

Egy tagunk így vélekedett az együtt töltött napról: 

„Első alkalom, hogy részt vettem a szolnoki helikopterbázison. Érdekes volt, hogy dolgoznak ott a katonák. Tetszett a kutyás bemutató és a meteorológiai részleg. Köszönöm, hogy részese lehettem a programon a többiekkel.”

Ezúton is szeretnénk megköszönni Péter Laura hadnagynak, Nagy Renáta századosnak ezt a kellemes és új információkban bővelkedő napot. Továbbá Hamerszki Erika jelnyelvi tolmácsnak, aki nélkül nem jöhetett volna létre a program akadálymentesítése. 

A program a SINOSZ SzÉP keretein belül valósulhatott meg. 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: