2024.01.09. 15:32

Angyaljáratra szálltunk Szombathelyen

Karácsonyra hangoló, jótékonysági kézműveskedéssel és angyaltánccal színesített adventi ünnepséget tartottunk a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének tagjaival.

Az évzáró ünnepségek – valamely csodálatos okból – mindig különlegesre sikerülnek Vas megyében. Tavaly a Mikulástól kaptak levelet tagjaink: a „nagy szakállú” felfigyelt az egymás iránti szeretetre, összetartozásra. Idén angyalok vendégeskedtek nálunk. S nem is egy, hanem mindjárt négy!

2023. december 2-án taggyűlésre gyülekeztek az érdeklődők a szombathelyi klubhelyiségben. Napok óta szakadatlanul ömlött az eső, az utakat vastag jégpáncél borította. A cudar idő sem szegte kedvét azonban a résztvevőknek, s nagy örömünkre a tagság egynegyede megjelent, hogy együtt zárják le az évet, és hangolódjanak a szeretet ünnepére a taggyűlést követő meghitt rendezvényen.

A jó hangulat megalapozásához természetesen a házi sütemények is hozzájárultak, roskadoztak az asztalok a finomabbnál finomabb édességek alatt. A falatozás közben felkerültek a díszek a szervezet karácsonyfájára: a színes gömbök csillogva táncoltak a fényekben.

Nemsokára asztalokhoz ültünk, s munkához láttunk, hogy eleget tegyünk az idei jótékonysági programunknak. Tavaly a cipősdoboz-akció keretében segítettünk rászoruló gyermekeken, ebben az évben a Mira Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítványt kerestük fel, hogy csatlakozzunk Angyaljárat elnevezésű jótékonysági kezdeményezésükhöz. A Bangó Mária – Mira – által megálmodott akció a kórházban karácsonyozó gyermekek számára juttat el apró kézműves ajándékokat, az átadáskor pedig gyönyörű előadással kedveskednek a kis betegeknek. Ám a történet nem ilyen egyszerű. Az ajándékokat ugyanis az Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai, Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény növendékei készítik, hiszen Mirának fontos, hogy láttassa a fogyatékossággal élő gyermekeket. Éppen ezért nagy örömmel üdvözölte a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének megkeresését, és a jövőben is próbál közös projekteket kivitelezni velünk. S az is véletlen, de nagyszerű egybeesés, hogy nagyszabású akciónk a fogyatékossággal élő emberek világnapjának előestéjén valósult meg.

Készültek tehát az apróságok: csillogó angyalkák, textil rénszarvasok, dióbél kisdedek, kincses dobozkák, karácsonyfadíszek, hogy csak néhányat említsünk a közel 50 ajándékból.* S miután minden meglepetést becsomagoltunk, Gergácz Bence vezetésével adventikoszorú-készítés vette kezdetét, hiszen advent első vasárnapja még előttünk állt. A jelenlévők ekkor még nem tudták, de két meglepetés is várt rájuk. Az egyik másnap, az első adventi vasárnapon jelent meg a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének Facebook-oldalán: az elnökségi tagok ismét előre készültek, hogy örömet szerezzenek tagtársaiknak. Ezúttal egy négyfogásos karácsonyi menü receptjeit osztották meg, ezért érdemes volt minden vasárnap követni oldalunkat, hogy egy finomságot se szalasszunk el.

S hogy mi volt a másik meglepetés? Javában serénykedtek a dolgos kezek, amikor négy angyal libbent be a terembe. Ámulva csodáltuk világító szárnyaikat, finom mozdulataikat, hullámzó fátylaikat. Mira és táncos csapata szerette volna meghálálni az Angyaljárat akcióban nyújtott segítségünket, ezért eljöttek egy táncbemutatóra. Bravo! Éljen! Vissza! felkiáltások visszhangoztak a produkciók közben, s alig tudtunk betelni az angyalok látványával. Az előadás után Mira személyesen mesélte el, mi hívta életre jótékonysági kezdeményezését, és mivel foglalkozik az alapítványa. Nagy örömmel faggatták tagjaink, s olyan megindítóan mesélt a fogyatékossággal élő emberek odaadásáról, hogy az adventi koszorúikat többen is személyesen nyújtották át a gyermekek javára.

S mindeközben leesett Szombathelyen az első hó. Nagy pelyhekben hullott és fehérre festette az utakat, háztetőket. Holle anyó mosolyogva nézhetett le ránk és jó alaposan felrázta dunyháját. Ugyan kicsit hamarabb, de nekünk teljesült a fehér karácsony, melyre oly sok éve vártunk.

Hálásan köszönjük Bangó Máriának és táncosainak a csodálatos bemutatót. Köszönjük az elnökség valamennyi tagjának az egész éves munkát, különösen az adventi programsorozat megvalósításáért nyújtott önzetlen segítségüket. Hálánkat fejezzük ki Temesi Éva jelnyelvi tolmácsnak, aki a kommunikációs akadálymentesítésben ezen a délutánon is segítségünkre volt.

Áldott karácsonyt kívánunk minden kedves tagunknak!

 

A program a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.

 

*December 21-én ajándékaink célba értek. Képes beszámolót láthattok erről a csodálatos eseményről a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének vagy a MIRA Orient Art Facebook oldalán.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: