2024.07.11. 15:21

A Van Gogh-kiállításon jártunk Budapesten

7 vármegye tagjai találkoztak fővárosunkban egy különleges, vetített tárlaton.

2024. július 4-én Budapestre, a Van Gogh-kiállításra látogattunk a SINOSZ Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna Megyei Szervezeteinek közös szervezésében.

Ennek a programnak az értékét az is gazdagította, hogy az ország különböző pontjairól érkező tagjaink rég látott ismerősökkel is találkozhattak, majd együtt utazhattak egy különös festőzseni érzelem- és színvilágába.

A Van Gogh-kiállítás fokozatosan szippantott be minket… Az első termekben a festmények mellett a festő életrajzát tartalmazó táblákat olvashattuk, és nézhettük azt a filmet, melyből megtudhattuk, micsoda hátránnyal indult művészi munkássága, hisz soha nem láthatta úgy a világot, mint mi. Így aztán teremtett valami újat, valami teljesen egyedit… A térkompozíciókat bemutató helyiségből léptünk be abba a varázslatos térbe, ami teljesen magával ragadott minket. A legmodernebb fénytechnika segítségével elénk tárultak Van Gogh különböző korszakainak jellegzetes motívumai, színvilága, életszemléletét tükröző mondatai, melyek nemcsak hallhatók, hanem olvashatóak is voltak. A zenei aláfestés tökéletes összhangban volt a látvánnyal, és a hangok rezgését még siket tagjaink is érzékelhették. Valami furcsa, módosult tudatállapotban már-már azt éreztük, hogy ennek a rövid, de rendkívül intenzív életet élő művésznek a lelkéig érünk… Aztán egy VR-szemüveg segítségével szűkebb és tágabb alkotói környezetén suhanhattunk át. Az épületből kilépve szembesültünk azzal, hogy elrepült az idő… észre sem vettük.

Mindannyiunkban maradandó élményként rögzült ez a nap, nagyon jó volt újra együtt!

Kirándulásunkat a SINOSZ SzÉP támogatásával valósítottuk meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: